Riksspelman 

Bakgrund

Jag växte upp i Helsingborg och var under hela min uppväxt omgiven av dans och musik tack vare en dansforskande far och en sjungande mor. Min far Börje Wallin, som gick bort sommaren 1992, var en av de största dansforskarna i Sverige.

Mitt intresse för folkmusiken kom tidigt och var redan från början den musik som starkast öppnade det känslomässiga djupet i mitt hjärta och så har det förblivit. I min barndom började jag med att spela blockflöjt och klarinett och höll en fiol i handen för första gången när jag var tolv år.

Det var inte förrän jag var femton år som det blev riktigt allvar med mitt fiolspelande. Jag deltog då i studiecirklar i Helsingborg samt i Lund och började spela till dans i Folkdansens Vänner i Helsingborg, den förening som min farfar Ture Wallin var med och grundade och som sedan omsatte Börjes forskningsresultat i praktiken.

Så småningom började jag även spela på Börjes danskurser runt om i Sverige, Danmark och i Norge. Detta innebar många timmars solospel till dans vilket i mina ögon gett mig en specialutbildning till ”dansspelman” som är den titel jag helst använder om mig själv.

Mina utbildningar till Rosenterapeut och Rytmisk rörelseinstruktör har haft en mycket stor betydelse för min musikaliska utveckling. Min kropp jobbar nu med mig istället för mot mig, muskelspänningar har släppt, smärtor har försvunnit och mitt musicerande har fått ett helt nytt lyft.
 

 

 

 

 

 

Övriga meriter

Sommaren 2007 hade jag äran att få Zornmärket i guld vid Riksspelmansstämman i Degeberga. Det var med stor ödmjukhet som jag tog emot denna fantastiska medalj och det var en minnesvärd upplevelse för mig och min familj!

Jag anlitas ofta som solospelman men spelar också mycket på duo tillsammans med Suzanne Ingvaldson och är även medlem i musikgruppen Klirrpa. Titta gärna in på Klirrpas hemsida ».

Hem         Kraniosakral behandling    |    Rytmisk rörelseträning    |    Uppmärksamhetsträning    |    Riksspelman    |     Ljudgalleri    |    CD / Recensioner    |    Kontakt

Kontakt
Frågor?

Kontakta mig gärna
för mer info!

Karin Wallin

Tel:
0739-86 87 47

E-post:
info@karinwallin.se

Copyright © -2010

 

Karin Wallin    •    Olympiahallen    •    Filbornavägen 11    •    252 76 Helsingborg

 

Foto: Jonas Schrewelius